Parentis en Born en Palencia

Wat is het toch mooi in Parentis en Born, ja de Cp is eenvoudig, voorzieningen als water, stroom, lozen zijn er. Entree via n service-automaat, kosten 8,50.

Er is een jachthaven, diverse stranden en als bonus werden wij getracteerd op een prachtige sterrenhemel. In de vroege ochtend bij zonsopkomst hing er een mystieke nevel over het water. Wat kan ik daar van genieten, de stilte en deze kadootjes van de natuur. Hier kan ik wel langere tijd blijven…..


Maar.. we moeten weer verder. Mart stelt de Sygic in op een plek onder Burgos. Deels rijden we over tolweg. Een paar x geeft t tolpoortje t verkeerde tarief aan, klasse 4 ipv 2, een druk op de knop bied soelaas, en hup t tarief wordt aangepast.

Al snel zijn we in Spanje en vroeg in de middag komen we in Palencia aan. Het is een mix parking met ongeveer 20 plaatsen voor campers aan de buitenrand en groenstrook. Voorzieningen: water, lozen en vuilvontainers kosten: gratis. De Cp ligt aan een behoorlijk groot park, Sam en Leo vinden t top! 

In de avond stroomt het park vol met verklede jongelui.. haloween? Tot in de vroege ochtend wordt er gefeest.. en jammergenoeg een enorme puinhoop aan lege drankflessen achterlatend, terwijl er genoeg prullebakken zijn 😳 

Van een spaanse fb site: In heel katholiek Spanje wordt vandaag de Dia de Todos los Santos gevierd. Op deze dag is bijna iedereen vrij, en is het de gewoonte om met de naaste familie naar het kerkhof te gaan en een bezoekje te brengen aan overleden dierbaren om te laten zien dat ze nog niet zijn vergeten. Gewoonlijk gaat er heel wat werk aan vooraf, want alle graven dienen er op 1 november spik en span uit te zien. En wanneer alles er dan uiteindelijk mooi uitziet, worden er bloemen gekocht die dienen als geschenk aan de overledene. Ondanks dat er op deze dag heel wat tranen weg worden gepinkt, wordt ook het leven volop gevierd. Want na het bezoek aan de begraafplaats gaan de families vaak gezellig naar huis of naar een restaurant om samen een hapje te eten en herinneringen op te halen. Speciaal voor Allerheiligen worden er tal van typische nagerechten geserveerd. Elke regio heeft zo z’n specialiteit, maar de meest bekende zoetigheden zijn de kleine amandelkoekjes (panellets) en de beenderen van de Heiligen (huesitos de los santos). Het is ook populair om gepofte kastanjes te eten.

Wij gaan vandaag weer verder naar het zuiden…  hasta luego

2 gedachtes over “Parentis en Born en Palencia

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s