Van regen groeien je haren :-)

Aloha, hier weer even een berichtje vanuit de Algarve

Kleindochter Lana ( 3,5 yrs ) vind regen niet t zo fijn… Ze wil niet dat haar haren nat worden… Tot opa Martin zei: als t regent dan groeien jouw mooie  haren … En worden ze nog langer….   Sindsdien huppelt ze vrolijk en vrij door de regen…

Het regent al een aantal dagen onafgebroken.. Op oudejaarsdag heeft buurman Kees ons uit de prut getrokken, zodat we een aantal meters naar rechts op t meer “droge” kunnen  staan….. De engelse buren hebben t over: you better get a boat… πŸ›³.. Laten we die nu 1,5 jaar geleden ingeruild hebben bij aanschaf van deze camper… 

Wij besluiten een autootje te huren..  Ja we hebben een fijne scooter… Echter in regen zien de mede-weggebruikers ons soms minder goed.. En  wij willen nog even een tijdje meespelen op deze aardbol..  Prettig ook om droog te blijven πŸ˜‰ en geeft mogelijkheid om meer van de omgeving te zien πŸ˜ƒ

Buurvrouw Hennie en buurman Kees hebben ons een bergdorpje of stadje Monchique aanbevolen.. De route daarnaartoe plus t stadje zelf zou zeer de moeite waard zijn.. En we moeten vooral bij restaurante Rampa piripiri gaan eten.. Dus stelt Martin Monchique in de sygic routeplanner in en gaan we op pad

    
        

 
   
           Een mooie tocht door de bergen.. We komen urenlang geen medeweggebruikers tegen..  Prachtige uitzichten, en  zoooo stil…de nevel geeft er een mystieke swing aan… 

  
Uiteindelijk komen we bij ” dorpje monchique” aan… Welgeteld 4 huizen ..  Mart kijkt nog is goed naar zn  (p)sygic routeplanner… Ja dit moet monchique zijn… Staat ook op t bord …. .er ligt blijkbaar elders Nog een Monchique πŸ˜‚ 

We besluiten weer richting bewoonde wereld te gaan en komen via Tavira uit bij Olhao … Daar staan Darinka en Marian, we zien ze zo 123 niet en gaan aan de boulevard onze neus achterna, we komen uit tegenover de vismarket : restaurante Prazeres …Wat een bijzonder goede keuze blijkt  .. Onze neus laat ons nooit in de steek 😊

  
Cataplana de marisco 

Met diverse soorten gambas, stukken krab en kreeft, en heel veel verschillende soorten schelpdieren.. 

Zooo decadent veel πŸ˜‰ en zoooo lekker!! .. We krijgen het niet op, de helft over .. Tsja, wat doe je dan  als iets zo lekker is… Zouden we t mee mogen nemen?…We zijn tenslotte Hollanders…. En nee dit vraag ik normaal nooit!!! Dit is goddelijk lekker!!! Dus zet ik mn schroom opzij.. Bij de buurtafel zie ik dat ook daar een bak en zak om mee te nemen gebracht wordt, phoehee dat scheelt en ik voel me wat minder opgelaten πŸ˜‰

Na t restaurant gaan we nog even langs de cp en ja daar zijn Darinka en Marjan! We kletsen even gezellig bij,  ze zijn dol op garnalen dus laten we vanuit de doggiebag wat van de garnalen proeven… Waarom hebben we ze niet meegenomen ? Of ze volgende x dat we daar weer gaan eten mee kunnen naar dat restaurantje…soo good. 

Ook zij zijn de regen zat: we gaan informeren wat voor mogelijkheden er zijn voor een overtocht naar de canarische eilanden … Wordt vervolgt πŸ˜‰

Een gedachte over “Van regen groeien je haren :-)

  1. Tja regen is niet fijn. Daar weten wij in Nederland helaas alles van. Het weer in Nederland is heel wisselend. Maar de temperaturen zijn dusdanig dat je er niet vrolijk van wordt. Jullie hebben groot gelijk als je de oversteek naar de Canarische eilanden overweegt.
    Een uitdagende onderneming. Ik wens jullie veel succes en natuurlijk ontzettend mooi weer.
    P.s. hoop dat jullie Paasdagen gezellig (en droog) waren.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s