Chipiona, Costa de la Luz

De volgende ochtend hangt er weer een donkere wolk over de berg en regent t. We besluiten verder te gaan richting kust: Chipiona 🙂 Onderweg veel moois te zien en de navigatie loodst ons dwars door jerez de la frontera heen.. Af en toe begrijpen we zn straatkeuze niet.. Maar zo zien we wel dingen die we anders nooit zouden zien 😉

  
Buiten de stad zien we mooie statige landhuizen en de voor deze streek zo bekende wijnhuizen manzanilla, moscatel… alsook haciendas waar oa witte paarden gehouden worden

In Chipiona schijnt de zon, 22 graden en een zacht briesje brengt een fijne zilte geur vanaf zee. 
Heerlijk wandelen over het strand en de boulevard 🙂
Je kan hier aan zee staan zand/gras ondergrond, water op het strand loosput aan rechterkant recht tegenover kiosk.
Bij de vissershaven kan je heerlijk vis eten, echter treffen we de zaak nu dicht. Een van de vissers verteld dat ze aan het verbouwen zijn en op 12 november weer open.

We gaan t dorp in en bij Conchi van bar La Ika eten we wat voor deze streek zo bekende tortillas de camerones. Ze heeft vorig jaar met haar tortilla de camerones tijdens de ruta de la tapa de prijs gewonnen

    

  

  
  Ze neemt me mee naar de keuken om te laten zien hoe ze ze maakt.. 😉  ( wil je het recept… Voel je vrij berichtje te sturen).
Vorig jaar waren we hier ook en tijdens een wervelende storm is toen een dakluik van onze camper weggewaaid we hebben in de nacht nog gezocht, maar was nergens te vinden. . De volgende ochtend hebben we er toch delen van teruggevonden en met wat puzzelwerk, ducktape en hulp van aardige buurman provisorisch kunnen maken. Ook hier ervaarden we de vriendelijkheid en hulpvaardigheid 🙂 .. Hoe mooi zou de wereld er uitzien als iedereen zo met elkaar zou omgaan……. 

Donderdag: 

We maken een lange wandeling over d boulevard. bij het kasteeltje is het touristinfo center en tevens is daar een tentoonstelling van de nieuwe wereld, el nuevo mundo.

Chipiona en San Lucar de Barrameda waren belangrijke plaatsen vanwaar de schepen /ontdekkingsreizigers naar de Oost en Amerika vertrokken.
De moeite waard om te bezichtigen! Hier zien we ook documenten hoe de eerste financieringen tot stand kwamen om de reizen te bekostigen… De rente was soms wel 80 % ..

En hoe er aan ruilhandel gedaan werd met de Oost.. Maar ook hoe “geld” en “tegoed” papieren waarde vertegenwoordigden..

Entree : gratis

    
Langs het strand zie je coralen. Hier blijft bij laag water vis en schelpdieren achter. Deze coralen worden door families beheerd.

Via de boulevard kom je bij de grote kerk. Vanaf het strand en de boulevard gezien ziet deze er als een soort van mooi zandkasteel uit….  
Nog verder de boulevard of het strand volgend kom je uiteindelijk in een prachtig natuurgebied uit. Hier bevind zich ook een natuurcentrum dat zeker de moeite van bezichtigen waard is.
Net voorbij de jachthaven loopt er een pad, de via Verde, naar San Lucar de Barrameda en de andere kant op naar Ruta.

  
Zonsondergang in Chipiona

 

Blog nog niet gereed, echter laat wordpress me geen instellingen meer zien om t als concept te kunnen opslaan…  Dus wordt vervolgd met fotos… En aanvullende info 😉 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s