Coin

Na 3 dagen Rincon gaan we weer verder richting Malaga. Ik wil graag naar de oude markt in Malaga ( mercado Atarazanas, stamt uit de moorse tijd) 

  

   
O
 Echter is alles zo druk en onze camper kunnen we niet in de buurt kwijt. Geeft niet.. We zijn er tenslotte al is geweest en dat herinner ik me nog goed 🙂 dat is dan t goede wat uit wegslepen en reparatie camper voortkwam… 2 dagen door een prachtig Malaga wandelen 😊

Vorig jaar had ik Jeannette Poorter beloofd om langs te komen, toen kon dat niet doorgaan.. Nu komen we onze belofte na. We worden hartelijk vervelkomd door haar en de 3 enthousiaste honden Blue, Joepi en Charley.

  
Jeannette is een leuk spontaan mens met bijzondere ideeen, ludieke acties en daadkracht. In Equador heeft ze diverse mooie projecten opgezet en nu is bezig een politieke beweging op te zetten: de Omkering .. Mocht je meer willen weten: zoek via fb op haar naam Jeannette Poorter en/of de Omkering.

We mogen de camper parkeren tussen de sinasappelbomen, ruimte genoeg..een prima plek! We krijgen een rondleiding over het terrein, de finca en het zwembad. 

   
 Mart had beloofd om aan haar auto te prutsen ( mensen die hem kennen weten dat hij dat graag doet) en op het buitenfornuis van casa ga ik gambas met pasta maken die we later samen onder genot van paar wijntjes op de patio nuttigen. 

Het werd een gezellige avond
Haar auto moet vrijdag naar de spaanse apk keuring, ze vind t fijn als we meegaan. De spaanse apk wordt niet, zoals in Nederland, door een garage gedaan, er is een aparte organisatie voor en je moet met je auto na het aanmelden en betalen door een keuringsstraat heen. 

   

  

 De auto wordt goedgekeurd, 

  
ieder opgelucht en we gaan naar Fuengirola. Fuengirola is een levendige touristenplek, er is nog veel volk/ leven in de brouwerij en voelt gezellig aan.

Langs de jachthaven veel terrasjes. Jeannette ontdekt een paar vrienden op een terras en we nemen een drankje met hen. Aardige mensen die ook enthousiast zijn over de ideeen en plannen van Jeannette. 

Ook hier zie je bij de terrassen bootjes waarin vis geroosterd wordt

  
Via een mooie bergweg rijden we weer terug naar Coin en eten wat lekkers bij een locaal tentje. 

  
We maken t niet laat… Gister was t al laat genoeg.
Op zaterdag is er markt. Het is blijkbaar salaris-betaaldag geweest want het is overal superdruk.. 

In de middag gaan Mart en ik nog even met de scoot eropuit kriskras door Coin. Het is een alleraardigst stadje. 

Zondag is er in la Trucha een soort van vlooienmarkt en daarnaast ook een biologische markt en Jeannette wil graag dat we mee gaan.. Haar vriendin Jeani komt ook. Mart voelt zich niet oke en gaat niet mee. 

De markt is groot en best druk en je ziet er de gekste dingen. Al zien we de biologische markt niet.

Bij het kruidenvrouwtje vind ik de argentijnse kruiden waar ik eerder op zoek naar was en mooie echte azafran.

Naast een kruidenvrouwtje staat een man in doktersjas die allerlei samengestelde “medicijn”kruiden verkoopt tegen allerlei kwaaltjes en ziektes. Ik mag geen fotos maken .. Jammer! Net buiten de markt probeert een man 2 piepkleine zwartwitte hondenpuppies te verkopen.. En ik moet me bedwingen om ze niet mee te nemen 
Jeannette en Jeani gaan naar t terras aan de overkant en terwijl we daartoe onderweg zijn zie ik de biologische markt, deze blijkt verplaatst te zijn. Natuurlijk wil ik daar een kijkje nemen 🙂 en zie de anderen later wel op het terras.

   
 Op deze markt worden locale biologische producten aangeboden. Leuke mensen, mooie waren…en ik mag wat foto’s maken 🙂
De lucht kleurt donker, het waait behoorlijk en beloofd niet veel goeds.. Bij het huis aangekomen is het nog net droog… de wind heeft wel huisgehouden en het doek van de overkapping bij het zwembad-terras is kapot gewaaid alsook een paar ijzeren stangen van het frame. Even later barst t luchtorkest los. Donder bliksem regen…. T gaat maar door… de hele nacht.

   
 

Een gedachte over “Coin

  1. Hoi levensgenieters. Lees jullie berichten met plezier en jaloezie. Maar het is jullie van harte gegund. Helaas zullen Lhara en ik er niet meer aan toe komen en waarschijnlijk vermoeden jullie wel waarom. Als jullie (ooit) weer thuis zijn doe ik het verder wel uit de doeken. Met Lhara gaat het met pijnstillers redelijk goed. Volgende week weer afspraak met dierenarts. Veel plezier en laat mij mee genieten.
    Hennie&Lhara

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s