San Sadurni de l’Heura

Het is heerlijk in San Sadurni, we hebben prachtig uitzicht over de vallei. Stilte….’s Nachts wederom een prachtige sterrenhemel ….. om uren naar te kijken zonder dat het gaat vervelen… Wat een licht is er in de nacht

 

ons uitzicht …
 
In de ochtend wandelen we eerst door t oude dorpscentrum, nauwe straatjes mooie huizen met muren van bijna een meter dik. De kerk op t dorpspleintje stamt uit de 11e eeuw. Op een bankje tegenover de kerk zit een oud vrouwtje te breien. Op een ander bankje zitten 2 pensionados vol vuur te discussieren.
We lopen verder en komen uit bij een grote tuin waar een boom vol vruchten staat.. Een mannetje op leeftijd  is de kakivruchten aan het plukken en nodigt ons uit om in zijn tuin te komen. Door een poortje komen we in een soort stal annex berging. Er staan een paar vaten wijn.. Hij verteld ons dat hij deze zelf maakt….. Of we willen proeven???  Nou nee, t is me nog een beetje te vroeg in de ochtend… ( al zal t ergens op de wereld wel borreltime zijn..) De stallen zijn niet meer bewoond op een paar kippen na. De moestuin is zn trots en dat wil hij ons laten zien 🙂 Na een rondleiding, het proeven van de kakivruchten krijgen we een tas met de rijpe vruchten, een aubergine en paprika mee. We vragen nog even waar we brood kunnen kopen: op de volgende hoek bij het cafeetje.

En ja t cafeetje verkoopt vers brood evenals wat verse groente uit de moestuin. Ook potjes zelfgemaakte jam en nog wat andere zaken.

   

uitzicht vanuit onze camper vanaf can met Viu
 
Met de scooter gaan we naar het dorpje verderop, hier waren we gister langsgekomen en we vermoedden al dat we er beter niet met de camper in kunnen rijden..

We komen uit bij een mooi oud klooster ( 11e eeuw) van Cruilles. Hiervandaan start er ook een wandelroute het natuurgebied in.

Jammer dat ik geen fototoestel of mn iphone mee had… Wil je meer over deze omgeving zien dan kan je er uiteraard ook op googlen

Wij rijden verder door en komen op een kerkpleintje uit. Ook hier een wirwar van smalle straatjes en oude huizen. Bijzonder om te zien en te ervaren.. We rijden langs een tienda annex cafe/restaurant waar een heerlijke geur vandaan komt. Lunchtijd.. En al ruikt het aanlokkelijk, we willen bij Enric eten. Niet dat het verplicht is om daar te eten als we op zijn land staan…. Toch vinden we het wel zo fijn. Het eten is als vanouds heerlijk….  

Morgen is het een feestdag en zal alles gesloten zijn, het restaurant is wel open. En als we willen zwemmen dan kan dat verteld Enric ons. Vanaf dinsdag tot vrijdag is hij dicht, maar we kunnen rustig blijven staan. No problem.
Maandag, feestdag.. We eten bij cal carreter, de buurman van can met viu.. Het is er erg druk en ik krijg er  bij binnenkomst gelijk spijt van, we verkassen van t benauwde binnen naar t buiten terras.. had beter mn eerste gevoel moeten volgen.. Bij binnenkomst wilde ik gelijk rechtsomkeer maken en naar can met viu..  T gaat er allemaal gehaast en gesjeesd aantoe..affijn t staat zo “stom” om rechtsomkeer te maken… als we net halverwege onze primero zijn komt t hoofdgerecht al op tafel .. De ailiolli wordt vergeten ( en die is juist zo lekker!) de aardappeltjes lauw, half rauw, of half gaar, en drijven in t vet, de salade ziet er niet smakelijk uit…jammer! We houden t snel voor gezien!
Grauwe wolken pakken samen en het duurt niet lang voordat de regen met bakken tegelijk uit de hemel komt. Nee we smelten niet.. Mart pakt een boek en ik ben blij dat ik mn tekenspullen mee heb. Esther Foppen van Tekenen en Meer heeft via fb een “a droodle a day” challenge georganiseert.. Zoooo leuk om mee te doen 🙂 en al kan ik niet altijd de filmpjes zien vanwege slecht of geen internet, er zijn er ook opdrachten zonder filmpjes via mail.. En de opdrachten via  filmpjes komen gewoon wat later aan bod 😉 

Dinsdag: we gaan met de scooter naar la Bisbal! Het is er gezellig druk. We dwalen door t oude centrum. Een mooi sfeervol stadje, en de mensen zijn trots op hun stad en omgeving! Dat vind en zie je overal in terug.

In de middag begint t weer te miezeren en steeds donkerder te worden….tijd om weer verder te gaan?   weeronline geeft aan dat t verderop wel mooi weer is…  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s