Peniscola of toch Cap y Corp

De zon zou schijnen in Peniscola en omgeving..En idd een zonnetje probeert door de bewolking heen te breken.. De cp’s zitten bomvol, de nieuwe cp Els Daus heeft nog wel wat plek, echter daar sta je op t gras dat na alle gevallen regen behoorlijk drassig is…. En je staat er niet bepaald vrij.. We besluiten naar een van onze favo plekken in Alcossebre te gaan: Cap i Corp 😉 en alsof t zo bedoelt is… Het hele strand is vrij voor ons… En zo valt de nacht in… Het ruisen van de zee… De prachtige sterrenhemel.. Je waant je in het paradijs…We slapen heerlijk! 

  
  
 In de ochtend een waanzinnig mooie zonsopkomst… We maken een lange wandeling langs zee richting torreblanca.

 

vanaf t strandje loop je hierlangs richting torre blanca.. dan kom je op een kiezelpad langs zee..
 
 In dit gebied was ooit een pretentieus golfresort geplanned… Echter anders dan een groot billboard is er nooit gekomen.

Komen langs een “schoenenboom”

  
 We zien hier een aan een klein baaitje een camper staan… En gaan op onderzoek uit hoe je hier dan via de weg kan komen.. Want via t kiezelstenen pad waarover wij gelopen hebben is dat onmogelijk.. We komen uiteindelijk uit bij een zandpad net na San Antonio en voegen ook deze locatie toe aan ons mooie plekkies lijstje 😉

  
Cap i corp heeft een liefelijk kerkje, naast t altaar is op de muur aan beide zijdes een mooi mozaiek van grote schelpen gemaakt.. Prachtig om te zien. 

 Rechts naast het kerkje is een watertappunt gemaakt. Als deze niet werkt kan je ook bij het zwembad /barretje van San Antoni om water vragen Het winkeltje van San Antoni is gesloten. Even verderop richtin Alcossebre vind je camping Tropical waar een winkeltje is net na het restaurant ook daar kan je water halen en eventueel chemisch toilet lozen. Ook is er bij de repsol richting snelweg een loospunt.

Alcossebre is voor ons ook Isabel.. Casa Isabel aan de boulevard.. Met een heerlijk terras, schitterend uitzicht over de zee. Al kook ik graag… Als we hier zijn kook ik echt niet.. 

  
De tweede dag komt er een camper van een Duits stel achter ons staan. Aardige mensen die t prettig vinden om niet helemaal alleen te hoeven te staan. Vroeg in de ochtend gaan ze weer op pad onderweg naar huis

  
We blijven hier nog een paar dagen..

   
 

Een gedachte over “Peniscola of toch Cap y Corp

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s