Ready… Go

Rond half 11 vertrekken we eerst richting Lisse waar we afgesproken hadden langs Manuela te gaan. Manuela heeft een flower of life voor me en die moet mee. Ook een bijzondere seed of life gaat mee :-)Na gezellig bijgeklets te hebben gaan we weer onderweg richting zuid Belgie/noord Frankrijk.

Zowaar is de weg rond Antwerpen en ook rond Brussel vrij, en we gaan als een speer.

Bij Valencienne gaan we de grote weg af en fiebelen via binnendoorweggetjes verder.

Eerste stop is bij Waterloo waar heel veel oorlogsgraven zijn. Het zien van zulke massale aantallen grafkruizen geven me altijd weer een naar en verdrietig gevoel. In gedachten strooi ik er lichtjes rond zoals ik vaker doe als we op zulke beladen plaatsen zijn.

We besluiten verder te gaan, keuze kust of binnenland.. en onze blik valt op Landrecies .. Oke dat wordt onze bestemming voor vandaag….. Geen kust, ik vertrouw er op dat er water in de buurt zal zijn.

Onderweg komen we nog vele militaire “begraafplaatsen tegen…

In Landrecies vinden we een cp aan het kanaal en aan een met kastanjes bezaaid parkje. Voor vandaag genoeg gereden! Het miezert en we gaan een rondje lopend de buurt verkennen.

Het museum annex hotel de village staat in de steigers, veel winkels leeg en dicht en er staan heel veel huizen leeg. Ook hier in dit dorp veel oorlogs gedenktekens… Op t nieuws was vanmorgen dat NL besloten heeft om tactisch te bombarderen, dit ivm besluit Rusland. Hoeveel graven en gedenktekens zullen hier uit voortkomen schiet er door mijn hoofd… Waarom zoveel geweld, zoveel machtsvertoon?? Heeft men nog niet genoeg geleerd van het verleden? Verlangen we niet allemaal naar leven in Vrede en Eenheid? Het raakt me…..

  
Aan de andere kant van de brug vinden we een bakker die nog ouderwets in een houtgestookte oven bakt.. Het ruikt er zalig :-), een ambachtelijke slager zit er pal naast… Maakt filet americain waar je bij staat.

Er tegenover is een mobiele frituur waar we in de avond wat verse frieten gaan halen! 

Bij zowel bakker, slager als frituur ervaren we de passie van de mens voor hun beroep… En of je nou vegetarier, paleo, of anders bent… En geen click met de producten hebt….Het gaat mij om de passie… Ze voeren hun beroep uit met liefde en vanuit hun hart… Dat stralen deze mensen uit…

Langs de waterkant zijn wat vissers die een vis aan de haak proberen te slaan, of gewoonweg blik op oneindig in de verte staren… 

2 gedachtes over “Ready… Go

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s