Met sygic naar parentis en Born ;-)

Zondag 5 oktober,
Na een nacht in Roche yod vertrekken we al vroeg. En omdat ik graag een mooie route rij stel ik, als nitwit zonder enige sygic kennis, een mooie route langs de kust naar Parentis en Born in.. En inderdaad.. Het is een prachtige route.. We komen weer over een enorme brug, deze lijkt nog hoger/groter dan de pont de Normandië .. Onze white whale zoeft er gestaag overheen. Mooie dorpjes, prachtig landschap… We rijden Royan in.. Ook een prachtige plaats.. En sygic lijd ons langs het strand… Een prachtig strand.. Overvolle terrasjes.. naar de haven/port… Huh? ⚓️ Hek dicht en een bord: ….verwachtte boarding 15.00 uur…. Een ferrie dus…ahum.. Geen brug.. Oeps… Het is nu nog geen 13.00. Dus ruim 2 uur wachten… En dan nog 45 minuten varen.. 🚣 Oei.. Daar had de sygic t niet over toen ik de route instelde..😳 Mschien volgende x m’n bril opzetten als ik een route plan???? 👀 Mart is er klaar mee 😱 en stelt de sygic planner opnieuw in.. En geeft mij een verbod om ooit nog aan dat ding te komen…. 😰 Ruim 2,5 uur rijden via Bordeaux naar Parentis sur Born…. dan zijn we er nog eerder dan de ferrie überhaupt aan de overkant komt.. En we dan nog ruim een uur zouden moeten rijden..
Ik neem me voor om zodra er internet is te gaan zoeken naar sygic handleiding voor dummies… 😁
Vanaf Bordeaux naar Parentis leid sygic ( ik doop m vanaf nu tot psychic) een geheel eigen leven… , en daar heb ik gelukkig geen hand in gehad…voordeel : je ziet nog eens iets… Nadeel: door de route die de naam “weg ” eigenlijk niet waardig is maakt scoot achterop de camper een onverwachte schuiver… Gelukkig ziet Mart het tijdig en kunnen we m weer op de drager zetten… Schade is beperkt.. Alleen het rood/witte bord mist… Nou daar is vast een vervangend exemplaar voor te koop..
In Parentis schijnt de zon en is het aangenaam. De cp is vrij druk, we hebben mazzel.. Er gaat net een camper weg en we kunnen op die plaats gaan staan.
In de jachthaven zit een leuk beachcafé Django .. Daar gaan we even naartoe om op het terras te zitten en onze email te checken.. Django blijkt gister een bierfeest gehad..eigenlijk zijn ze nog aan het bijkomen van het bierfeest… op hun eigen terras..
Mr Django is toch bereid om ons een biertje/wijntje te schenken.. En de lange WiFi code op te zoeken…

IMG_0377.JPG

IMG_0376-0.JPG

IMG_0378.JPG

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s