flexibel zijn… We gooien de route om.. Spanje en Zon..

Dinsdag 7 oktober,
In parentis en born begint het ook te regenen… We balen en Mart kijkt hoe de verdere route er qua weer uitziet.. De Atlantische kust verwacht veel regen .. Dat wordt inpakken en we gaan de route omgooien en naar Spanje… Daar zijn de verwachtingen stukken beter .
Van Toos en Chris Hebben we gehoord dat via pau en Zaragoza naar Vinaros/Benicarlo/Peñiscola een erg mooie route is…. Peñiscola en alcossebre stonden eigenlijk op t programma voor de terugweg.. En wordt nu dan heenweg.
Na Pamplona komen we bij een dorpje/stadje SOS de la rey catolico
Er is een cp bij het zwembad en sporthal. Prachtig uitzicht over de velden en de voeten van Pyreneeën.
Het dorpje is verrassend.. Blijkt een middeleeuws stadje achter de muren te zitten.. En een heel oude joods kwartier. We kijken onze ogen uit. Wat is dit bijzonder mooi. Daar willen we meer van zien.

Voor de cp moet je bij de sporthal betalen, en daar kan je ook een WiFi code krijgen.
De beheerder is een enthousiaste man die erg trots is op zijn land en de regio Navarra. Hij geeft ons een kaart van de omgeving en tal van tips.

Woensdag 8 oktober
Omdat er hier best heel veel moois te zien is.. Het stralend mooi weer is blijven we nog een dagje. En maken er tevens een woensdag wasdag van, de warme wind zorgt dat al ons wasgoed ( 4wassen) in mum van tijd droog is.
In de nacht begint het behoorlijk te regenen

Donderdag 9 oktober
Naar Peniscola via de mooie route zoals ons door Toos en Chris en verteld is.
Een werkelijk prachtige route, steile hellingen en dito dalingen..duizelingwekkende haarspeldbochten.. Prachtige uit en vergezichten. Af en to vind ik t best eng, zeker als er in haarspeld een grote tanker als tegenligger de bocht om komt zeilen… Alles gaat goed

We krijgen bericht van Toos en Chris dat ze problemen met de camper hebben.. Er is een motormanagement lampje gaan branden. Ze zijn op cp la volta .. Waar t inmiddels overvol is. Wij gaan naar de vrijplaats aan het ecopark achter Eden.
Een strandwandeling naar een van onze favo restaurantjes mr rabbit, ( hun andere vestiging el Gallo menhir net om de hoek van de cp is inmiddels al dicht v seizoen)
We eten er als vanouds heerlijk. eigenlijk is dit onze eerste x uit eten sinds ons vertrek.. Het eten is hier nog heel betaalbaar, een 3 gangen menu incl drankje salade en brood kost hier 12 euro. Ik vraag me af hoe ze het er voor kunnen doen.. Alles vers! En erg smaakvol.

Vrijdag 10 oktober,
Na een onrustige nacht, Wederom een mooie zonsopkomst ☀️
Vandaag is er in ons huis wederom een bezichtiging… Dochter Roos zorgt dat makelaar er met kijkers in kan. Ben erg benieuwd..
Kijkers blijkt een stel met 4 weken oude baby uit Amstelveen die ook op open dag zijn geweest. Van makelaar Namaco horen we dat ze een bod uit willen brengen.. Eerst willen ze nog wat gegevens oa de woz waarde.
we maken er verder een lazy dag van, strandwandeling, en we lopen via het natuurpark naar de mercadonna…. Daar is t zo superdruk.. Dat we de nodige koffie en eten voor vandaag maar laten voor wat t is.. gaan weer terug richting camper. Langs de boulevard zit een tentje waar de eigenaresse zalige paella en andere gerechten maakt.. Hebben we voorgaande jaren al eerder eten afgehaald.. Echter afgelopen voorjaar was ze nog dicht… Nu blijkt ze nog open te zijn… We bestellen paella en gegrilde kip… even later hij de camper vertellen we onze nwe Australische buren ook over haar.. En als we ons eten gaan ophalen lopen ze mee.. Zien de voor ons bereidde maaltijd En bestellen voor de avond ook paella.
Het eten is heerlijk 🙂 na het eten en siësta wandelen we naar het oude centrum waar ooit papa Luna z’n habitat had. Omdat het een Spaanse feestdag is is het overal behoorlijk druk.

Zaterdag 11 oktober,
Ben al vroeg wakker en om kwart voor 8 ga ik naar het strand om een duik in de zee te nemen… De lucht kleurt roze rood de zon zal snel opkomen.
Wow al zwemmend in de zee zie ik hoe de zon uit de zee verrijst.. Wordt er ontroerd en blij van. Laat me heerlijk drijven en deinen op de golven.. Wat is dit Genieten! Dankbaar om dit te kunnen ervaren

Onze buurjongen Shane wordt vandaag 1 jaar wat gaat de tijd toch snel..

Bij de camper koffie en dan camper rijklaar maken.. We gaan een stukje verderop.. Alcossebre.. Ook een vertrouwde omgeving eerst nog even langs de mercadonna.. Gelukkig is t nu niet zo druk..
Deze Mercadonna maakt dat ik me hebberig ga voelen… Zoveel mooie producten…verse vis.. Mooie groentes.. Fruit…En andere verse producten.. T liefst laadt ik de winkelwagen vol.. ☺️ moet wel realistisch blijven… Vandaag gaan we sowieso bij Isabel eten.. Dus .. Hoef ik niet te koken.. En dus ook niets nodig.. Oh voor zondag dan… Ja oke.. Maar dat is niet een kar vol waar een weeshuis na een week eten nog over zou hebben..

In alcossebre rijden we gelijk naar cap i corp… Zien dat Pam en Mike ergens halverwege zijn gaan staan.. We groeten ze en rijden door naar t antic gedeelte van cap i corp
Er staan nog geen campers, we hebben het rijk alleen. Heerlijk op t strand zitten en blik op de oneindige zee en horizon. De Zee kabbelt op het kiezelstrand en het geluid daavan klinkt als rustgevende muziek in m’n oren… Hier kan ik uuuuuuuren naar luisteren 🙂 .

Eind vd middag komen Pam en Mike ook aan, we drinken gezellig een borrel, maken er wat tapas bij en Pam maakt heerlijke garnalen met lemon n pepper.
Tegen het vallen van de avond vinden de muskitos t ook erg gezellig.. En besluiten mee te eten… Van ons dan.. De antimuskito kaars kan t niet bijbenen.. Het is inmiddels vrij donker.. En we gaan naar binnen. Het was een mooie dag!

Zondag 12 oktober, Cap i Corp
Halverwege de nacht worden we opgeschrikt door harde regen en bulderende onweer. Mart doet snel de luiken dicht. Al regent t fors, afkoelen doet het niet echt.
Het weerlicht geeft een aparte weerkaatsing op het water.
In de ochtend is hete eer droog en kijken we naar wederom een mooie zonsopkomst.
Het strandje hier nodigt niet uit om te zwemmen, veel kiezels maar ook zee-egels. We hebben geen zwemschoentjes mee.. Dus gaan we verderop richting alcossebre om daar naar het zandstrand te gaan. Het waait behoorlijk, de zee is onrustig. We maken ipv zwemmen er een strandwandeling van.
Mike en Pam komen ook nog even langs, en vragen of we vanavond weer naar cap i corp gaan.
Eerst gaan we naar Isabel.. Doordat t zo waait en t zand ons om de oren vliegt zie ik t niet zitten om op t strand te gaan koken.
Het is een feestdag hier en de terrassen zijn bomvol.
Isabel is blij om ons weer te zien. Tot onze verrassing is de Belgische familie die we vorig jaar ontmoet hebben er ook weer. Leuk om ze weer te zien
Na een heerlijke luch gaan we weer naar cap i corp.
Pam en Mike zijn er al en hebben bij de toren gelunched. Mike houd een blog bij en hij laat me zien hoe dat eruit ziet. Wow ze hebben al heel erg veel reizen gemaakt, en het blog ziet er indrukwekkend uit. Zijn blog is ook gebaseerd op wordpress maar hij gebruikt een ander programma om te kunnen posten. Mike legt me eea over wordpress uit, fijn ! Nu weet ik een beetje hoe t werkt, en ik zal de komende dagen m’n blog gaan aanpassen om het beter leesbaar te maken. Thank you Mike!
Een prachtige zonsondergang sluit ook deze dag perfect af.

Maandag 13 oktober,

Wederom een mooie zonsopkomst. Er is veel plastic op het strand aangespoeld/achtergelaten. Afgelopen zomer hebben we bij Tenerife tijdens de Dolphin en whale met Winny en Kees ook een ocean cleanup gedaan.. Ik besluit om daar hier een vervolg aan te geven. Een rondje strand levert een vuilniszak vol plastic en touw op.
Mart is bezig met de accu’s die nog steeds niet goed werken. Mike kijkt ook even mee.
We besluiten om wat meer zuidelijk te gaan en Mart zoekt een cp op waar we ook aan stroom kunnen zodat de accu’s vol opgeladen kunnen en dan wil hij ze afkoppelen en kijken wat er dan gebeurt. Vermoeden dat er een toch niet goed functioneert.
We nemen afscheid van Pam en Mike, het waren een paar leuke dagen. Fijn om jullie te ontmoeten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s