Week 2

We zijn nu een week onderweg met de white whale on land…
Gister zijn we via Cancale naar de cp in rotheneuf gereden.
Vandaag met de scoot naar st Malo, op zoek naar internet..
Uiteindelijk vinden we dat daar bij de macdonalds.. En terwijl we de email checken komt de regen met bakken uit de lucht.. Ohjee… Ik had bij de camper net m’n was opgehangen.. En.. We hebben geen jassen mee…
Ik probeer wat te stoeien met de blog op wordpress.. Snap nog niet hoe t allemaal werkt… En als ik denk t lukt me niet om eea online te krijgen.. Zie ik plots dat het ” verhaal” er inmiddels 4 x op staat 😦 Ook Roos bericht dat ze m’n mail ( de text die ik op wordpress wilde zetten) inmiddels in veelvoud ontvangen heeft… Dat word uitvogelen hoe dit werkt en hoe ik d text incl bijbehorende foto’s netjes kan plaatsen.. Bestaat er zoiets als #wordpressvoordummies???
Zodra t droog wordt gaan we weer richting camper via de Carrefour , heb wat boodschappen nodig want in rotheneuf is de kleine super dicht evenals het restaurantje.. Jaja Mart zei gister nog: daar gaan we morgen eten… Haha… Die zal vast gelezen hebben dat t woensdag dicht zou zijn…. Aan ene kant kan dat natuurlijk een compliment voor mijn kookkunst zijn….. Dat hij liever niet uit eten gaat… 😉 #inhetkadervanpositiefdenken 🙂
We komen terug bij de camper en zien geen natte was hangen…onze Franse buurvrouw heeft onze was heeft afgehaald en zelfs perfect opgevouwen 🙂 zo lief!
Gister hebben Roos en Mark het verkoopcontract van hun huis getekend, en we zijn blij voor ze.
Roos vertelt dat het dubbel aanvoelt.. In eerste plaats fijn dat er op zo’n bijzondere wijze een meer dan enthousiaste koopster is.. Via vriendin Dette is eea aan het rollen gegaan en uiteindelijk tot stand gekomen…En daar ben ik heel dankbaar voor..
T dubbele is dat het Mark en Roos hun eerste eigen huis is….Helemaal gemaakt zoals ze het hebben wilden..
En ze kunnen zich nu nog niet verheugen op een nieuw huisje omdat dat nog niet in zicht is.
Soms moet je eerst iets loslaten… Om de weg vrij te maken zodat er iets nieuws op je pad kan komen.. En ja dat vraagt heel veel vertrouwen hebben in dat alles gaat zoals t vanuit de kosmos de bedoeling is.
Snap Uiteraard ook wel dat voor Lana een stabiele omgeving als basis erg belangrijk is.
Vertrouwen! Ja ik heb er alle vertrouwen in dat er op het juiste moment een voor hun perfect huis is… En tot die tijd .. Hebben ze ons huis als tijdelijk thuis… En dat is voor Lana ook een vertrouwde omgeving.

Op de camper van de buren stond een spreuk: home is where we park iT …
In kader van: home is where THE heart is… 😉

2 oktober, rotheneuf

De zonsopkomst is prachtig, de vogels fluiten volop… We besluiten nog een dag te blijven 🙂
Een wandeling naar de kust verderop via de bakker die hier op feu de bois z’n oven stookt en alleen maar pure natuurlijke Ingrediënten gebruikt, voor een miniframbozen cakeje met de naam financier, en een nog warme croissant Het is een waar feest om te zien wat voor mooie producten deze bakker creëert 🙂 als je niet van zoetigheid houd.. Dan ga je er hier van houden… En dan snap je waarom dat kleine verslavend lekkere frambozen cakeje de naam financier heeft gekregen…. 😉

De kust is hier prachtig! Indrukwekkende rotsen, het zicht op de oude ommuurde st Malo en een aantal eilandjes.
Na de wandeling besluiten we met de scoot naar st. malo te gaan.. Er is een bos met kasteel en de heilige trinety kapel.
Het bos is meer een groot park, de kapel is helaas wegens instortingsgevaar gesloten.
We zien vanaf het park mooie doorkijkjes naar oa de oude stad st Malo en we besluiten daar naartoe te gaan. Komen langs de ferrie die naar Jersey gaat..

In het intra murale St Malo is het erg druk, Het doet mij een beetje als Carcassonne aan.. Al is het hier allemaal wat nauwer en voor mij benauwder.
Via de kustweg rijden we terug richting de camper. Wat een prachtige statige huizen.. De een nog mooier dan de andere… Voor m’n geestesoog verschijnen beelden van weleer… De adelijke cq rijke familia’s vanuit Parijs in rijtuigen naar hun buitenverblijf aan de kust om daar met familie en vrienden de zomer door te brengen… Genieten van het goede leven en van alles wat de kust te bieden heeft.
Hier langs de kust zie je veel zaken die fruit de mer op het menu hebben…. Er ware kunstwerken van maken… De een nog mooier dan de ander… Ik kijk m’n ogen uit.. En kan me voorstellen hoe rijk de banquetten er vroeger uit hebben gezien.. 😉 zo droom ik wat weg langs deze prachtige kust.

Vrijdag 3 oktober,
Rotheneuf, de wereld is in mist gehuld. Daar doorheen een wazig zonnetje die voor een prachtig mystiek en diffuus opaliserend licht zorgt.
Het uitzicht vanuit de camper is prachtig. De weersvoorspellingen geven mooi weer aan.. Plan is om straks een strandwandeling over het grote strand van st Malo te maken.
Eerst naar het dorpscentrum voor lekker vers brood en zo’n heerlijke financier met framboos 😉
Bij de kerk vinden we een open WiFi, weliswaar traag.. Beter traag dan geen toch 🙂
Mail ophalen, de dagelijkse foto van Lana, t lukt me zelfs om iets aan de wordpress blog te wijzigen zodat t leesbaar wordt. Helaas lukt t niet om foto’s te uploaden, die hou je nog te goed.
In st Malo vinden we een mooie vis speciaal zaak, krijgen er spontaan trek van.. Proeven wederom oesters… Deze zijn fijner van smaak dan die we eerder in Cancale proefden. We kopen verder wat mooie schaaldieren om straks thuis bij de camper een feestmaal te bereiden.
Op de terugweg even langs de plaatselijke super ( is meer een deli) voor een klein flesje witte wijn en wat groente om de mosselen in de koken.
In het dorp is het een drukte van jewelste.. De bolides rijden af en aan.. Het weekend is begonnen 😉
Op de cp is het ook behoorlijk vol aan het worden.
Bij het water tanken zien we dat 1 band zacht is, Mart krikt de camper op om te zien of de band lek is. Zien geen lek, t lijkt aan het ventiel de liggen. we komen tot de ontdekking dat de compressor nog thuis in de garage ligt. Franse buurman bied zijn compressor aan om zo de band weer op druk te krijgen.
Ik ben lekker aan het prutsen op m’n kooktoestelletje en t resultaat is nog lekkerder dan verwacht 😉

Zaterdag 4 oktober,
Rotheneuf, ja we zijn er nog 🙂 er is zoveel moois te zien.. Het is volop genieten hier 🙂
Vandaag een spannende dag… Het is open huizendag in Nederland en Roos gaat vandaag de eventuele kijkers door ons huis leiden. We sturen alvast veel zon naar NL zodat t huis mooi in het licht staat 🙂
Na een prachtige zons-opkomst in Rotheneuf kleurt de lucht plots donker alsof het nacht wordt…. Teveel zon naar NL gestuurd?
Ipv de wasmachine aanzetten en een strandwandeling maken, besluiten we te vertrekken.. Omdat het weer nogal wisselvallig is gaan we niet verder langs de prachtige kust hier maar zakken we iets af richting Bordeaux. Deze kust bewaren we wel voor het voorjaar…..
eerst nog even langs de inmiddels favo bakker voor wat brood en uiteraard nog een laatste mini-cake ..en dan op weg richting Nantes .. Mart heeft voor Nantes een cp uitgezocht.. daar aangekomen regent t behoorlijk.. Ziet de cp er niet aantrekkelijk uit.. En gaan we verder voorbij Nantes naar La Roche sur Yon. Ik zou t liefst nog wat verder naar t zuiden gaan.. Echter is dat voor vandaag te ver. De cp is primitief, maar prima voor 1 nacht. En ook hier komt na een uurtje de regen met bakken uit de lucht…
Roos heeft heel veel kijkers op de openhuizendag gehad.. Eigenlijk teveel tegelijkertijd….Ben benieuwd of daar een koper bij is. Volgens Roos waren er in ieder geval 3 gezinnen heel erg geïnteresseerd … Afijn… Alles gaat zoals t de bedoeling is… Daar vertrouwen we op..
Lieverd kan je weer wat zon terug sturen?????

Morgen gaan we richting Parentis sur Born… Daar hebben we afgelopen winter heerlijk gestaan.. Mooie omgeving in buurt van Biscarosse.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s