White whale on land .. 2014 ;-)

White whale on Land… 2014

23 sept 2014
Hèhè …Ja eindelijk is het zo ver :-). Eindelijk vertrekken we..
Goh wat een rare, hectische, emotionele, verrassende, Afscheid nemende van dierbare mensen, en bijzondere tijd leven we toch in…..
Vanmorgen nog een last minute bezichtiging van ons te koop staande huis.. Een stel uit Hilversum, zij zwanger van een tweeling, hij in een rolstoel. Ze zijn enthousiast, er zou dan alleen een lift gemaakt moeten worden op de plaats waar nu bij ons de eettafel staat.. En op eerste etage schuifwand kast op overloop is.
Makelaar Annette van namaco zegt dat er dan een lift in zou komen die overdag boven staat zodat er beneden niets in de weg staat.. Bij mij begint t te spoken… En nee ben geen doemdenker.. Als lift boven staat en knop naar benee ingedrukt.. En er staat een kind onder??? Pffff. Die spoken wil ik niet…
Nog een laatste afscheid van dochter Roos en kleindochter Lana ( schoonzoon Mark is aan t werk)
Nog laatste afspraken en instructies.. Want Roos heeft en passant haar huis verkocht en heeft voor de komende maanden onderdak nodig.. Tot er in haar proces een doorbraak komt, helderheid.. En een weg vrij voor een nieuw thuis voor haar, Mark en Lana.

Wij zijn vertrokken… Maar m’n gedachten zijn nog bij Roos, Mark en Lana Ja ze hebben behoorlijk wat voor hun kiezen gehad.. En ik heb bewondering hoe ze er mee om gaan, t niet op z’n beloop laten ,maar handelen en nieuwe mogelijkheden creëeren.

Onze eerste stop: peruwelz, port de plaisance. we gaan voor we naar de jachthaven gaan eerst even naar de supermarkt in het dorp.. Om een kleine ” voor geval dat” fourage aan te leggen. We zijn vanuit Nederland zonder boodschappen vertrokken..
Omdat t nu buiten seizoen is zal niet alles open zijn, en we weten ook niet of op de jachthaven dat heerlijke restaurantje open is..
We zien een Colruyt supermarkt, en gaan daar naar binnen. Kijk m’n ogen uit, bij de slagerij moet je een nummer trekken en een papier invullen /aankruisen wat je hebben wil en welke hoeveelheid.. En ja dat in de Franse taal, een beetje omslachtig.. 2 tournedos, zien er mooi uit… Maar als ik het pakje in handen krijg zie ik er geen prijs op staan.. Nee dat komt bij de kassa.. Maar afijn ’s lands wijs ’s lands eer. De inrichting vd zaak lijkt door mijn ogen gezien op een groothandel ala Makro van zo’n 40 jaar geleden. We doen eea aan noodzakelijk in ons karretje en gaan naar de kassa.
Alles word gescanned.. En dan moeten we betalen.. Onze nl bankpassen accepteren ze niet.. En ook geen credit cards.. Alleen een Colruyt pas of locale bankpas en anders cash.. ( hoort dit deel van België niet bij t Europese waar een gewone ABN of Rabo europas geaccepteerd wordt ?) gelukkig hebben we cash, so no problemo 🙂
En op naar de port de plaisance .. Een jachthaventje waar we al meermaals gestaan hebben.. Fijne rustige plek. Kosten : 0,0
Je doet de havenmeester een plezier met een flesje wijn..
Het fijne restaurantje is gesloten, volgens t ene bord aan de ingang morgen weer open..volgens andere bord donderdag weer open.. Ach het is wat is.. we genieten van een heerlijke lasagna.

Woensdag ochtend 24 sept
gaan we rustig aan op pad, Martin had een cp in Embry uitgezocht, mooie en vooral schone camperplaats, steile toegangsweg waardoor de motor drager over grond schraapte, gelukkig niet kapot, alleen maar kapje van verlichting eraf, makkelijk te repareren.
Kosten: 6 euro, stroom3€ per 12 uur, lozen 3 euro, douche 3 euro voor 12 minuten. Als er iemand anders gaat afwassen dan sta je onder een koude douche.

Donderdag: 25 sept.
we gaan al bijtijds op pad richting de kust, Mart had het dorpje Ault uitgezocht. Staat op de cp lijst die we van Hennie( en Lhara) gekregen hebben Volgens de nkc gids een leuk stadje en vanaf de cp loop je makkelijk naar zee of naar het centrum.
In het centrum is bijna alles gesloten. Ik vind het tentje dat wel open is erg aan de prijs, 4,5 euro voor een biertje… En het restaurantje om de hoek bij de cp die maakt t helemaal bont met z’n 65 euro pp voor een menu. T dorp is verder behoorlijk uitgestorven.. Veel zaken gesloten, het doet armetierig aan.
Zo te zien wordt dat maar weer zelf koken, jammer ik had zo’n zin in mosselen..de visboer is dicht, alleen op vrij za en zo geopend.
Cp is behoorlijk vol en een Engelsman propt zijn camper er nog even tussen zodat onze deur amper open kan. Ik wil weg, Mart zegt de volgende cp zullen nu ook wel vol zijn.. Dus morgenochtend vroeg ben ik de eerste.. 😐 mijn humeur daalt naar mineur.
Doe mij maar een wijntje.. Zonnetje schijnt gelukkig , er waait een frisse koude wind.

Vrijdag 26 sept…Criel sur MER
Een klein dorp, prachtige huizen, een nogal verlate indruk.
Cp is aan zee, keien en rots. De hoogste krijtrots van Europa zegt men. Het ziet er idd indrukwekkend uit. Op de camping even verderop zou men water kunnen verkrijgen.. Echter de humeurige camping-eigenaresse is niet van plan om ook maar een druppel water te verkopen aan camperaars. Ook het winkeltje is alleen toegankelijk voor mensen die op de camping staan.
Het bakkertje in het dorp is dicht en het pand staat te huur/koop. In het dorpscentrum ongeveer 10 scooterminuten verderop zit bij de kerk nog wel een traditionele bakker en dito slager.
Onze plaats op de cp kijkt uit over het weiland. Buurman naast ons met dikke Concorde komt even aan.. Hij had vanuit zijn camper onze wasmachine zien staan .. En was blijkbaar erg nieuwschierig. .. Helemaal lyrisch over onze camper .. Haha ons 20 jarige walvis 😉

Zaterdag 27 sept,
St Valéry de caux
Wat een mooi stadje aan de kust! Sfeervol, we staan op een prachtige plek aan zee, aan het eind van de kade.
De vissers boten varen hier binnen en verhandelen hun verse vis/schaal en schelpdieren aan de overkant van de kade.
Het stadje zelf doet gezellig aan.. Hèhè wat een verschil met de vorige dorpen die we aan deden en die een nogal desolate indruk gaven.
Ik wordt er helemaal blij van.
Onze plaats is heerlijk. We horen de zeemeeuwen, en het ruisen van de zee, de golven die op het kiezelstrand aanrollen en weer terug naar zee keren.. Een fijn rustgevend gebruis. Oh daar kan ik uuuuuuuuren zo niet dagen naar luisteren 🙂
We wandelen over de eeuwenoude keien langs het huis van Henry IV en daarna over de brug naar de overkant. Diverse visstalletjes met prachtige net binnengebrachte verse vis. Soms een bord voor een ( nog leeg) stalletje met daarop tijdstip hoe laat een bepaald schip binnenkomt en welke vis deze meebrengt.. Om 16.00 verwachten ze langoustine

Op de scoot gaan we op zoek naar leclerq supermarkt die hier in de buurt moet zijn.. waar de Heineken in de aanbieding is… 40%korting… Als echte hollander kan Mart dat niet laten lopen toch?
We scooteren wat af… En uiteindelijk na veel omzwervingen vinden we de leclerq.. Een giga zaak.. En mega druk.. Gelukkig wordt de Heineken net aangevuld , en komen we niet voor niets.. Een half uur in de rij bij de kassa mag de pret niet drukken .. de dame met overvolle kar voor ons ook niet… Ook niet als ze na het scannen een hele stapel kortingscodes tevoorschijn haalt… voor de vele artikelen in haar kar..en Item voor item dubbel gescanned moet worden….

Terug bij de camper is het bij de monding laag tij aan het worden… Een prachtig gezicht! Wat een verschil tussen de getijden.. Kan zo maar 6 a 7 meter verschil zijn.
De vaargeul naar kade/haven is inmiddels niet meer bevaarbaar.. Vele zeemeeuwen zoeken hun kostje in de zowat drooggevallen geul.

Zondag 28 september,
St Valery de Caux,
Na een heerlijk rustige nacht worden we wakker met een waanzinnig mooie goedemorgen zondag zonsopgang 🙂
De accu’s zijn bijna leeg, en het is nog te vroeg om de generator aan te zetten om dan zo koffie te kunnen maken.. We maken een wandeling naar het dorp, kopen een heerlijke baguette tradition de Normandië. En besluiten om op het terras van hotel hotel les baines een kop koffie te doen.
Er is WiFi, weliswaar traag.. Maar we kunnen in ieder geval mail ophalen en eea communiceren via whatsapp.

Er wordt in het centrum een kleine markt opgebouwd. Nog steeds hebben we niet helder of we hier willen blijven, of dat we verder reizen. Mart oppert een cp net over de port de la Normandië.. Ligt niet aan zee.. Ik heb zoiets van : t is waar we nu zijn zo mooi en rust-gevend.. En ja de watertanks zijn praktisch leeg.. Echter het buro de toerisme verkoopt jetons a 3,50 voor 70-100 liter water.
Al wandelend naar de camper besluiten we hier te blijven.. 🙂
En na ontbijt gaan we weer terug naar het centrum wandelen. Jeton voor vers water kopen … Een rondje markt.. Mooie verse groente van locale boeren.. Roze en violet knoflook, verse wortelen , prei … Ziet er allemaal mooi en uitnodigend uit. Terug lopend naar de haven komt net een vissersboot “imagine” binnen.. De brug was voor ons dicht dus we besluiten even terug te lopen naar de visserskade om te zien wat de imagine meebrengt.. Dat blijk: Grote zee-aal… En…. Verse garnalen… Zee-aal hoeft voor mij nietzo …echter Garnalen…. M’n gedachten gaan supersnel van de verse groenten naar de verse garnalen en weer retour… En creëeren Ad Hoc een vanallesennogwat aan gerechten… Ja ook hier word ik blij van 🙂 .. Loop dan ook met een big smile terug naar de camper 🙂
De vissers hadden aangegeven dat d garnalen 4 minuten in water of een bouillon gekookt moesten..
Mijn ikke had zoiets van eerst wat groentes aanfruiten en dan de garnalen erbij.. Wat wijn erbij
Ik besluit er een mix van te maken.. Eerst eendeel vd garnalen ala ikke… En daarna zoals de vissers het hier aangeven.. Een wereld van verschil.. Tja smaken verschillen… 😉
alles is oke 🙂

De campers komen en gaan.. En er komt een Engels stel naast ons staan.
Ze loopt op de heerlijke geur van garnalen af.. En zo raken we in gesprek… we blijken nogal wat gedeelde passies te hebben.
Ze zijn onderweg naar Peñiscola om daar te overwinteren..en voor het eerst maken ze de reis via omweg Normandië/Bretagne..
En passant stort ze haar hart uit over de zorgen over haar kleinkinderen…

De zon gaat bijna onder en de lucht is spectaculair. We lopen naar het eind van de pier om daar wat foto’s te maken.
In de vaargeul staat nu helemaal geen water meer.. Wat een bizar gezicht. Ook nu zoeken de zeemeeuwen hun kostje bij elkaar.. Hun geluid en het geluid van de oceaan vormen samen een bijzonder concert.

Maandag 29 september,

De accu’s zijn helemaal leeg.. En Mart wil verder rijden om zo de accu’s weer op te laden.. En naar een cp waar ook stroom is……
We rijden een prachtige route via de pont de Normandië, de brug waar veel camperaars over schrijven dat t een hoge brug is waar je, zeker met een zware camper, maar met moeite tegenop komt…. Dus hebben we ons best druk gemaakt of het met onze camper wel zou lukken.. Achteraf blijkt tevergeefs druk gemaakt…
Onze white whale heeft er totaal geen problemen mee.. In de 4e versnelling gaat t prima 🙂 en tokkelt ze gestaag omhoog 🙂

De cp die Mart ingevoerd heeft is in Caumont l’evente, volgens ene beoordeling een 10 waard.. Alles zou er aanwezig zijn.
Wij treffen een parkeerplaats bij een soort attractiepark:
Het park en restaurant is gesloten, toilet dito, er staat wel een prullenbak en een zuil om chem toilet te legen, water te tappen, en eventueel stroom (alles gaat op jeton) 1 Jeton is 55 minuten stroom. Of … Liter water… Jeton verkrijgbaar bij de kassa… Die dus dicht is… Of bij de bakker… Die … Je raad t al… Ook dicht is..
Na de prachtige cp in St Valery en Caux is deze cp voor mij een desillusie.. Afijn.. Morgen weer een nieuwe dag.. Nieuwe kansen… Plan is om naar Cancale te gaan of een cp aan zee daar in de buurt.

Dinsdag 30 september,

We hebben een heerlijk rustige nacht gehad. Genoten van een prachtige sterrenhemel. Wat is het toch mooi om dat te ervaren.
In de ochtend is er mist, waar onderweg af en toe wel t zonnetje door wil breken.. Levert mooie uitzichten op 😉

We rijden naar Cancale, waar we veel over gehoord en gelezen hebben via diverse camper fb pagina’s
parkeren op de cp aldaar, deze zit aan de doorgaande weg, en moet betaald worden via automaat. 0,60 voor het eerste uur en voor overnachten wordt 6 euro berekend
Stroom kost 3 euro voor 55 minuten… Mart vind t belachelijk duur, zeker voor de locatie aan de best drukke doorgaande weg. We steken lopend de weg over om het dorp/stadje verkennen. Eten aan de kade oesters.. Onvergetelijk om t gezicht van Mart te zien als hij voor de eerste x een oester eet.. Voor hem hoeft t niet zo 😉
We rijden verder naar rotheneuf/stMalo. Cp aan overkant vh strand, ruime plaatsen a 5,30 incl 220. Er zit aan het strand verderop ook een gratis cp… Ook een mooie plaats .. Echter Mart wil de nieuwe accu’s goed opladen.
We vinden een fijne en zeer vrije plaats achterop de cp
Leuke buren Margriet en Jan.

2 gedachtes over “White whale on land .. 2014 ;-)

 1. Lieve mensen, Eerst het zuur en dan het zoet. Een bezopen gezegde maar altijd een beetje waar. Zonder tegenslag met de camper zou het maar saai worden, toch? Evenals het gezeur wat je onderweg toch maar weer tegen komt. Almayata is weer zo’n typisch voorbeeld. Maar hou de moet er in, het komt weer goed. En goed weer hebben jullie nog steeds. Hier herfst maar anders dan vroeger. Het is gemiddeld te warm en (gelukkig) droog. s’Morgens wat koel en nat door de mist. Wat me wel opvalt in je verhalen is dat de accu’s steeds leeg zijn. Werkt er soms iets niet?? En waarom laad je niet op met je agregaat?? Ik hoor het wel bij gelegenheid. Nog 3 nachtjes slapen en ik ga mijn Hymertje ophalen uit de stalling en naarde garage brengen. Ik heb besloten om via een mooie route jullie achterna te komen naar Spanje. Portugal moet maar even wachten. Misschien trek ik die kant wel op met Belgische kennissen die 15 november vertrekken vanuit Brugge en dit jaar Spanje (middelandse zee kust) willen uit proberen. Dat natuurlijk vanwege de vele regen die we verleden seizoen in Portugal hadden. Ik hou jullie op de hoogte hoe het gaat llopen als mijn camper klaar is.
  Groetjes, Hennie&Lhara

  Geliked door 1 persoon

  1. Ha lief mens,
   Fijn dat je je camper weer gaat halen.. Hoop dat de garage er zo mee klaar is zodat je weer lekker op pad kan gaan 😃 weet je al welke omgeving Spaanse kust? En welke route ga je nemen?
   Vanaf de ommekeer naar Spanje hebben we nog steeds mooi weer, echt genieten.. En nee hoor niets is te zuur.. Op af en toe een rood wijntje na, haha.
   We zijn nu in Mazagon, staan heerlijk op het strand 😎 morgen gaan we naar Portugal waar vriendin Diny nu is, Ze heeft mijn leesbril en m’n vergeten medicijnen meegenomen, en waar een grote camperaar zit waar we hopelijk een nieuwe hydrofoor kunnen kopen.
   En ja de nieuwe accu’s zijn heel snel leeg.. Mart heeft alles al nagezien eea verandert, maar ergens klopt er iets niet. Ook de accu’s al afgekoppeld gehad om te meten of een stuk is, het blijft een raadsel.
   Op aggregaat laden, ja dat hebben we vanmorgen gedaan.. Toen stonden we alleen.
   Als er een meer campers staan proberen we dat te vermijden om boze gezichten te voorkomen.. Of we zeggen/vragen t de buren.
   Dikke knuffel voor jou en Lhara en tot gauw!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s